Sektion, utskott & ovve


KSM faller under den filosofiska fakulteten och därmed är vår kår StuFF. Som medlem i StuFF kan du senare gå med i sektionen och dess utskott.

Skum är KSM's sektion vars primära uppgift är att se till så att KSM är det bästa det kan vara. Styrelsen finns för studenter och vi gör lite allt möjligt. Mer om Skum kan du läsa under fliken Skum.

Vidare sen finns det två utskott på KSM; Festeriet Skumpa och Fadderiet Hovet.

Festeriet Skumpa arrangerar fester och sittningar och är också med och hjälper till under mottagningen. Mer om Skumpa kan du läsa under fliken Skumpa.

Fadderiet Hovet har som uppgift att ansvara för sektionens mottagning och N0llan. Mer om Hovet kan du läsa under fliken Hovet.

Ovven

Vill du gå på häftiga kravaller och visa upp att du är KSM student? Vill du även kunna söka till styrelsen eller utskotten? Klart du vill! Overall eller Ovven som den oftast kallas, är studenternas hederligaste plagg.

KSMs ovve är svarta hängselbyxor med röda och vita revärer.

Namnet placeras på höger byxben och revärerna på sidorna. Namnet tillverkar du själv. Det är upp till dig om du vill måla, sy eller klistra. Revärerna får du med din ovve men du själv behöver sy/limma fast dem enligt instruktion.

Innan ovven är invigd bärs hängslena uppe: Det är inte tillåtet att sätta på märken eller pynta på annat sätt än ditt namn innan ovven är invigd. När ovven är invigd får du ha hängslena ner. Hur du har hängslena är upp till dig själv. Det finns en tanke att om du har hängslena utanför benen betyder det att du är singel, är den mellan benen är du upptagen och har du ett av varje betyder det komplicerat. Du väljer själv om du vill följa detta eller ej.

Märken placeras först och främst på vänster byxben. De märken du tycker betyder mest placeras gärna så nära skrevet som möjligt. 

Hur tvättar jag ovven? 

Ovven är inte tillåtet att tvätta i tvättmaskinen utan får bara tvättas påklädd som till exempel vid ett bad eller dusch. Det enda undantag som finns för att få tvätta den i tvättmaskin är om ovven har fått minst tre kroppsvätskor från tre olika personer på sig. Saliv räknas ej.

Ser du ett märke som sitter löst på någon annans ovve som du gärna vill ha? Lyckas du dra bort det med tänderna så är det ditt!

På KSM är det festeriet Skumpa som har hand om ovven. Följ dem på Instagram för att få redan på när det finns möjlighet att köpa din egna ovve samt när ovveinvigningen hålls, som sker på höstterminen.